Euritmietherapie: wat is het en voor wie?

 

In de euritmietherapie kunnen we door bewust doorvoelde, bezielde bewegingen de energieën die ons lichaam gezond houden weer in balans brengen en zo genezing bevorderen. Elke euritmie-beweging heeft een eigen werking op de ziel en het lichaam van de mens. Door de euritmie-bewegingen kunnen wij de genezende werking van ons energiesysteem ondersteunen en onze fysieke en psychische gezondheid bevorderen. 

Euritmietherapie vraagt om een actieve houding van de mens. Het bewuste en herhaalde oefenen van de bewegingen staat centraal. Hierdoor kan beleefd worden dat iedereen kan bijdragen aan de eigen gezondheid. De euritmietherapie kan zowel ingezet worden om bij ziekte de gezondheid te bevorderen, maar ook als preventie om ziel en lichaam gezond te houden.

Afhankelijk van de indicatie zal de euritmietherapie uit een reeks van vijf tot acht wekelijkse sessies bestaan. De indicatie voor euritmietherapie wordt gesteld in samenspraak met de huisarts of de psychotherapeut. Het gaat om ondersteuning van de gezondheid bij verschillende lichamelijke en psychische (vooral chronische) aandoeningen of klachten.

Euritmietherapie is geschikt voor zowel kinderen, volwassenen en ouderen.

Voor meer informatie:

www.euritmietherapie.nl (Nederlandse vereniging voor euritmietherapie)

www.nvaa.nl (Nederlandse vereniging antroposofische artsen)

 

Ervaringen

 

"Ik heb hoge bloeddruk; de wekelijkse euritmietherapie was iets om naar uit te kijken! En ik merkte dat de bewegingen mij rustiger maakten en mijn bloeddruk verlaagden."

 

"Ik heb een burn-out; door de euritmietherapie heb ik alle oordelen over de burn-out in mijn hoofd kunnen loslaten, waardoor ik voor het eerst sinds lange tijd weer een zachte levendigheid en 'zin in' heb kunnen beleven.".

 

"Ik zit drie jaar na overlijden van mijn partner nog steeds in diepe rouw; door de euritmie kon ik voor het eerst een weer een intense nabijheid en liefde voelen, waardoor ik een diepe steun ervaarde en me niet meer zo alleen voelde. Na elke sessie was dat gevoel van gedragen en gesteund zijn opnieuw aanwezig. Na een paar sessies kon ik dat gevoel steeds langer bij me houden; nu heb ik er blijvend toegang toe."